Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 21:36 - Българинът мина на лекарства за животни...
Автор: alexiibg Категория: Политика   
Прочетен: 3255 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.01.2011 22:02


Eто какво пише вестник „Труд” – „Българите щурмуваха масово ветеринарните аптеки, за да си купуват лекарства за крави, свине и овце. Илачите обаче използват не за животни, а върху себе си. Така си лекуват хемороидите, артрита или гъбичките по краката. Защо хората се нахвърлиха върху животинските медикаменти? Причината не е, че сме девет милиона мишлета, които се изкарват взаимно ченгета. Или че сме черните овце на Евросъюза. Не е и защото ни управляват “политици и други говеда”, както се говори по кръчмите. Просто лекарствата за животни са доста по-евтини, а и според някои - по-ефективни. “ При нас идват дори хора с рецепти от личния лекар. Правете си изводите”, сподели продавачка във ветеринарна аптека в столицата, пожелала да остане анонимна.” 
От този пасаж поне на мен ми се струва, че може да се каже – с каквито лекарства се лекуваш, такъв ставаш...От известно време се чудех каква е причината за тоталното затъпяване на българина, опростачване до такава степен, че дори гледам някои малоумници и илитерати хванали „перото”, пардон – клавиатурата, и тракат ли тракат всеки ден по няколко постинга, как не им пукало от флашките, как някакви орки нападат и подслушват благородната власт на милиционерите – философи, как по българските ширини се асфалтират едни магистрали...та направо да полудееш от малоумието на управляващите. Но да оставим шегите настрана.
Всъщност би могло да се каже, че когато на власт са простаците, точно простаци ги харесват. Простаците обичат себеподобните и им симпатизират, особено ако простаците са успешни и са облечени в одеждите на властта. Менталната разруха е показателна и в оправданията, които се чуха покрай наглостта на Цветанов – бил започнал да работи в структурите на ДС, но той не бил от ДС, имал 6 или 9 апартамента, но били честно и законно придобити...прочел една стенограма от трибуната в Народното събрание, но това не било незаконно, а неволно... В правото няма статут за неволно престъпление, а за умишлено или не. Но това не може да го обясниш на тъпака. Тъпакът иска лесно и достъпно обяснение. Точно поради тази причина има хора, които смятат, че други хора са толкова виновни, колкото каже господин министъра на вътрешните работи...Но да не анализираме и без това този „сложен” човек, защото видно от неговия изказ, той иска да отиде някъде, но видите ли, трудно е да определи къде точно...Да продължим да четем редовете от вестник „Труд”:
„Случвало се и хирурзи да изпратят хора с трудно заздравяващи рани, за да си купят едни чудодейни прахчета. Според етикета те лекуват бактериите при канарчетата, но били ефикасни и при човешки рани. “Отидох да купя мазило за ставите на майка ми. На опашката имаше петима души и всички търсеха лекарства за хора, а не за животни”, разказа удивен и студент по медицина, влязъл при животински фармацевт на пъпа на столицата. Става дума за камфоро-салицилови пасти, които се произвеждат от български фирми.”
Ако това не е оскотвяне, здраве му кажи...да търсим в апетките за животни лекарства за хора...  Важното обаче е, че се строят магистрали, асфалтират се магистрали, асфалтира се и съзнанието на хората..даже се циментира съвестта им...Какво тук значи някакъв тарикат с фабрика за бира, след като тарикат може да стане премиер и да се обади на друг, който вместо мобилен номер набира на апарата си ЕГН...Не, това не е абсурдно. За хората, които харесват чалгата и са триумфиращата днес новобогаташка простотия, това е нормално, естествено, в реда на нещата...

Същите тези хора всъщност имат предистория. Нека си ги представим преди 65 години...след 9 септември 1944 година. Бъдете сигурни, че както днес подържат властта на милиционерите, така и тогава настървено са жадували за кръв и единственото, което ги е държало, а вероятно ги държи и днес, това е злобата...злобата срещу познанието и културата. Днешният тъпак с удоволствие, ако живееше преди 65 години би изпозастрелял онези, които изби Народният съд...Ще го направи и окото му няма да трепне. Днес тъпакът и мерзавецът са в апогея на своето социопатично развитие, защото са изкачили последното стъпало на своята некомпетентност...Ето защо хората прибягват до лекарства за животни...от една немотия, мизерия, беднота и широки магистрали...хидропроекти и контрабанда за милиарди левове, които не влизат в държавната хазна. Важното е обаче, че всеки плаща по 25 процента комисионна за всяка глоба, такса или друга вноска в банката, която доскоро беше собственост на прелестната Цветелина Бориславова...банка, която има клонове във всички РПУ- та в София например. Това, ако не е узаконен и институционализаран рекет, какво е? Магистралите на един тарикат ли? Апартаментите на един тарикат ли? Имотите на друг тарикат ли?
В едно съм убеден, че всичките тези неграмотни управници биха били идеалните надзиратели и палачи в концентрационните лагери на нацистка Германия, същите биха били иделните биячи в Ловеч, Белене и Скравена...Те не обичат да мислят и това, от което ги е страх най- много, са точно мислещите хора...Точно затова те ги учат постепенно да нямат нищо, а всеки политически противник, ако зависеше от Цецко Цветанов щеше да пълзи по пода и да търка наровете в арестите...ако свободата зависеше от екземпляри като Цветанов, тя нямаше да съществува въобще...А най- хубавото е, че той и другите негодници във властта ще се срутят като собствените си предшественици. Дори  по – лошо може да стане, защото тъпаците като нищо могат да доведат народа си до просешка тояга...А лекарствата за животни, които хората купуват, са първата крачка към мизерията, към която ни води полуграмотната милиционерска хунта.

 

 

   



Гласувай:
3


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexiibg
Категория: Политика
Прочетен: 404616
Постинги: 150
Коментари: 121
Гласове: 317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол