Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 18:21 - Елитна френска лаборатория: Разговорът между Борисов и Танов за Мишо Бирата е автентичен и цялостен
Автор: alexiibg Категория: Политика   
Прочетен: 1846 Коментари: 0 Гласове:
3



Разговорът между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, който стана известен като „Мишо Бирата ми се обади“, е автентичен, цялостен и съдържанието му не е манипулирано. Това сочи независима експертиза, направена от елитната френска лаборатория „Липсадон“, която работи с френското правосъдно министерство и експертизите й се използват от френския съд. Изследването на разговора между Танов и Борисов е направено по искане на в. „Галерия“ и е отнело на експертите пет дни. От в. „Галерия“ разказаха, че първоначално французите са били готови да направят анализа за около два дни, но когато са разбрали, че записът се отнася за българския премиер, са поискали още три дни, за да бъдат максимално прецизни. Експертизата може да видите тук.

Анализът категорично опровергава днешното изказване на Бойко Борисов, който заяви, че в разговора му с Ваньо Танов са били премахвани и монтирани отделни думи.

От „Галерия“ съобщиха, че експертизата се превежда и ще бъде предоставена на медиите в събота, когато преводът ще бъде готов. Целият анализ се съдържа в петнадесет страници и е далеч по ясен от анализа на Института по криминология на МВР, който беше направен веднага след изтичането на записите в публичното пространство и вместо да отговори на въпроса автентични ли са разговорите или не, замъгли още повече скандала около Борисов.

След френската експертиза става ясно, че Борисов наистина е наредил на Ваньо Танов да спре акция срещу бирената фабрика на бизнесмена Михаил Михов с аргумента, че е обещал да не го закача и че президентът Георги Първанов наистина се е обаждал на Борисов, за да лобира за собственика на "Леденика".

 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexiibg
Категория: Политика
Прочетен: 404609
Постинги: 150
Коментари: 121
Гласове: 317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол