Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 13:23 - Най – продаваната стихосбирка през последните 20 години или как триумфира клозетната интелигенция
Автор: alexiibg Категория: Политика   
Прочетен: 2393 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 02.12.2010 17:23


Човек и добре да живее, все някога се насира публично. Вероятно нещо подобно се  случва с Андрей Слабаков. Пък и нямаше как да бъде другояче – във времето, когато политическата класа е стигнала дъното и е на път окончателно да ошашави собствения си малък, но прост народ, съвсем естествено е за последните 20 години най – продаваната стихосбирка да се окаже тази, с клозетната поезия на не особено талантливия режисьор. Слабаков е от онази порода елементи, които са известни с това, че са известни. Когато трябва, той бодро защитава пушачите, когато е нужна някаква друга кауза, която да го изтика напред, Слабаков се нарежда в редиците на най- запалените рибари, а в последно време българското общество разбра, че и каузата на клозета не му е никак чужда и години наред я е възпявал в рими. Откровената си простотия, той галено нарича писоарна поезия. Човек обаче може малко да се поразмисли. Как ли би се чувствал средния французин или германец, ако канцлерът Меркел, или пък Саркози, защитят с идиотската фраза „Да мачкаш .....е все едно като да мачкаш с голо дупе таралеж” своя вътрешен министър? Първото, което съм сигурен, че тамошните хора ще си помислят е, че техният лидер е леко мръднал. Второто, което почти съм убеден, че ще направят медиите в тези страни, е да съсипят от майтап този, който е произнесъл подобни думи. У нас обаче ролята на медиите вече е сведена до това блюдолизнически да цитират поредната тъпотия на министър – председателя. А някои съвсем наведени медии дори се радват. Причините за последното може да се търсят в дебелите студии по клинична психология. След подобно налудничаво говорене, съвсем естествено е на аудиторията да се харесват също така налудничави неща. Например стихосбирка за гъзове и лайна. В общество като нашето няма и нищо по – логично от това, авторът, който спокойно може да наречем клозетен драскач, да стане особено популярен и стихосбирката му да се окаже най- продаваната за последните 20 години. Самият Слабаков казва, че това не било добър атестат. Според мен въобще не е добър атестат този космат задник да се появява по различините телевизии, но изглежда, че зрителите май получават точно това, което наистина търсят. Действително другояче у нас не може и да бъде, просто защото открай време най- големите гъзари винаги са били хемороидите. Следователно няма и как да не бъдат известни, и да не са в първите редици, независимо дали става дума за политици или за някакви самопровъзгласили се интелектуалци, чиято слава неминуемо веднага залязва след граничния контролно – пропускателен пункт Калотина. Няма как да не отбележим, че през последните 20 години всякаква паплач редовно блее и мучи от телевизионния екран, а чрез Андрей Слабаков клозетната интелигенция в България най - накрая триумфира и нищо чудно в скоро време такива като него да провъзгласят собствената си пръдня за марка парфюм.

     



Тагове:   как,   най,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. darktales - Привет! Много добре казано. М...
25.11.2010 15:25
Привет!
Много добре казано. Много от тези пишман творци си мислят, че като напишат "п..ка" или "л..но", това автоматично ги нарежда до Чарлз Буковски или Уилям Бъроуз.
цитирай
2. mariposatracionera - Язък за отсечените букове и дъбове. ...
27.11.2010 18:04
Язък за отсечените букове и дъбове. Язък!
цитирай
3. margarit - Стихосбирка
06.01.2011 01:05
Поръчах си моята стихосбирка в www.pechatnaknigi.com Един брой за да ги проверя. Те ми я изпратиха един ден преди рожденият ден. Аз я подарих на гаджето си и сега нямам стихосбирка. Трябва да поръчам отново...

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alexiibg
Категория: Политика
Прочетен: 404832
Постинги: 150
Коментари: 121
Гласове: 317
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол